Sivuston ulkomuotomuutokset

On kulunut reilu kuukausi siitä kun sivulla on uutta asiaa julkaistu. Sivuston ulkonäössä on sen sijaan tapahtunut paljon kuten varmasti olette havainneet. Olen muiden kiireiden lomassa opiskellut nykyaisten kotisivujen koodausta ja vasta nyt olen suurinpiirtein tyytyväinen. Ongelmana on se, että on olemassa monenlaisia koneita ja erisuuruisia näyttöjä eivätkä kaikki selaimet, vatsinkaan vanhimmat, toimi oikein. Siksi jokainen näkee sivut erilaisina, jos näkee kunnolla lainkaan. Lue lisää kohdasta sivustotiedot. sieltä voit saada vinkkejä mahdollisten ongelmien ratkomiseen.

Sisällön puute

Toivoin jokin aika sitten, että laittaisitte sisältöä sivuille. Se ei oikein ole tuottanut tulosta. Selailin omat valokuvani ja huomasin saavani sieltä jonkinverran sisältöä sukujuhlista ja onhan niitä omia juttujakin jonkin verran, kun ehtii niitä laittelemaan. Vaikka eihän tämän olisi tarkoitus olla ylläpitäjän sivut, kun on nuo omatkin.

On ollut vähän kiireitä taas eläkeläisellä. Olen päätöinäni tehnyt remonttia täällä kotona ja oltiinhan sitä välillä 28-vuotishääpäivälomallakin kuten omilta sivuiltani kenties huomasitte. Seuraavaksi pitäisi paneutua sukuseuran sivujen ja asioiden valmisteluun, kun puheenjohtaja jo tuossa asioista kyselikin.

Omia sivuja suvun jäsenille

Jos vaikka suvun nuorisoa kiinnostaisi omien kotisivujen pitäminen niin voin suositella vuodatus.netin ilmaista sivustoa. Siinä on paljon valmiita rutiineja, joilla sivujen ulkonäköä on helppo muuttaa ja sivun sisältöä jatkuvasti päivittää. Sillä pääsee helposti alkuun.

Kehitys nettin palveluissa kulkee juuri tuohon suuntaan. Ei tarvitse itse vääntää peruskoodia kotisivuille, vaan käytetään palvelun tarjoajan valmiita rutiineja ja tehdään itselle mieluisia muutoksia. Vuodatus.net onkin edelläkävijä ja kehitysprojetki, jonka Google rahoittaa ja sen käyttäjissä on paljon politikkoja ja kirjailijoita sun muita eri asioiden harrastajia.
 
Apua saatavissa
 
Annan mielelläni apua omien sivujen tekoon, kun olen sitä opiskellut, paljon kokeillut ja noita mallisivuja on jo valmiina: Rytyn suku ja samankaltaiset Jaskan sakki ja pitämäni Pohjois-Suomen Tykkimieskillan sekä Gustafssons från Bylingstad. Jos tämä tyyli miellyttää niin se on vain kopiontihomma ja sen lisäksi laitetaan kunkin omat etusivun pohjakuvat.

Aikani puitteissa voin tuon tehdä kunhan annatte 1) enintään kymmenen merkkiä käsittävän ja itseä kuvaavan tunnuksen, joka toimii myös sivun osoitteena, sekä Sivuston nimen.  Esimerkit tunnus: jaskansaki, ja siitä muodostuva osoite: jaskansaki.vuodatus.net ja sivuston nimessä: Jaskan sakki ei ole pituusrajoitusta. Lisäksi tarvitaan salasanana, jolla käyttäjä pääsee hallitsemaan sivustoaan eli laittamaan silältöä ja muuttamaan ulkonäköä. Sivuston teon aikana käytän salasanana tunnusta: jaskansaki, joka sitten on helppo teidän itse muuttaa haluamaksenne.

Sen lisäksi tarvitsen tietysti haluamanne otsikko- ja taustakuvat ja mahdollisesti sivulle laitettava oma kuvanne. Nämä kaikki tarvitaan sivupohjan koodiin oikeille paikoilleen. Tähän saakka olen valmis auttamaan ja neuvoja saa kysyä tietysti myöhemminkin. Sisällön osaatte kyllä helposti sitten itse laitella. Siispä ruvetkaapa omia sivuja puuhaamaan.