Laittakaapa sukulaiset laajakaista ja ilmaiset nettiyhtedet.

MS:n Live Messengerillä ja Skypellä pystyy puhumaan ilmaisia puheluita ja videopuheluita toisiin tietokoneisiin. SkypeOut ohjelmalla taas pystyy puhumaan esimerkiksi liikelaitosten ja virastojen lankapuhelimiin ympäri Eurooppaa Suomen paikallispuhelun hinnalla.

Tämä mahdollistaa lankapuhelimen irtisanomisen kuten olen tehnyt jo reilu vuosi sitten. Lankapuhelimen liittymän kuukausimaksuilla maksaa hyvin laajakaistaliittymän vastaavan maksun.

Toisin sanoen kännykällä puhutaan vain kännyköihin, sillä lankapuhelimiin soittaminen sillä on turhan kallista varsinkin roikkuminen kymmeniä minuutteja liikelaitosten tai virastojen jonoissa. Näihin voi sitten soitella tietokoneella SkypeOut ohjelmalla ja vain paikallispuhelun hinnalla. SkypeOut:in tilille maksetaan etukäteen esimerkiksi 11,50 euroa  ja meillä se kesti  vuoden. 

Tietääkseni sähköposteja onkin useimmilla ja nettipuhelujen ja -videopuhelujen mahdollisuus anakin Virpillä, Inkulla, Miikalla, Sannalla Soilella ja meillä. Varmasti muitakin on, mutta ei ole tullut tietooni. Oheisessa kuvassa näkyy Inkun laitteet ja se, kun he puhuvat Larsin kanssa Ruotsiin.

Uudet tekniikat antavat paremmat yhteydenpitomahdollisuudet ja erityisesti myös sukuseuran kotisivujen seuraamiseen sekä vierailuun sukulaisten omilla sivuilla.