Sivustotiedot

Sivuston tarkoitus

Sivustoa käytetään monisuuntaiseen tiedottamiseen sukuseuralta jäsenistölle, jäseniltöltä sukuseuralle tai jäsenet voivat viestiä keskenään toisilleen.

Selaintuki

Sivusto on laadittu uusimpien html- ja css-suositusten mukaisesti. Täydellisesti sivusto toimii Mozilla Firefox 3,5 selaimella, joka parhaiten noudattaa suosituksia. Yleisimmät, mutta huonommin suosituksia nuodattavat Internet Explorer 7 ja 8 selaimet. Ne rivittävät sivuja joskus väärin ja eivät välttämättä näytä Googlen videoita aina oikein. Hyvä selain on myös Googlen oma Chrome selain. Se ei kyllä ota vastaan RSS syötteitä.

Mikäli koneellasi sivujen toiminta on outoa, selaimesi ole ehkä paras mahdollinen. Silloin kannattaisi ladata parhain eli Firefoxin uusin selain ilmaiseksi netistä. Se käy nopeasti ylläolevasta latauslinkistä. Selain ottaa automaattisesti käyttöönsä Exploreriin tekemäsi asetukset ja on paljon helpompi käyttää.

Sivustojen toimintaa muilla selaimilla ei ole kokeiltu. Käytämääsi selainta tulisi aikaajoin päivittää uusimpiin versioihin, sillä niitä kehitetään jatkuvasti.

Skaalautuvuus

Sivusto on toistaiseksi muotoiltu myös vanhojen koneiden pienille näytöille sopivaksi. Se soveltuu hyvin suurista näytöistä 1280 x 1024 ja jopa 800 x 600 pixelin kokoruutunäytöön tai vastaavan kokoisiin ikkunoihin. Vuodatus.netin ja Googlen spanneri-nauha ylhäällä voi tulla osin sivujen päälle kovin pienessä ikkunassa ja oikealla olevat valikot vierivät keskellä olevan varsinaisen sisällön alle.

Taustakuvien sisältö rajautuu eri kokoiseksi eri näytöillä näytön koon ja resoluution mukaan. Näytön resoluutiota voi muuttaa Ohjauspaneelista/ Näyttö/ Asetukset/ Näytön tarkkuus. Jos on mahdollista, se kannattaisi asettaa vähintään arvoon 1024 x 768. 

 Käyttö

Paluu  edellisille sivuille tapahtuu selaimen paluu <> nuolilla  tai sivuhistoriasta ja etusivulle palataan joko sivuston otsikosta tai valikon ETUSIVULLE linkistä.

Sisällön rakenne

Sivuston etusivulla keskellä on sisältöosio, jossa on tuorein juttu päällimmäisenä. Kirjoitusten lopussa on linkit saman gategorian eli aiheen muihin juttuihin sekä linkit vieraskirjan tapaan komentointia ja terveisten lähettämistä varten. Sivuston sisältöä voi selata aikajärjestyksessä myös VIIMEISET sekä ARKISTO valikon kirjoitusvuoden ja -kuukauden mukaan. Aiheen mukaan valitaan GATEGORIA valikosta.